Marja Kooy - Flowers & FriendsMarja Kooy – van hobbyist tot meesterflorist

Creativiteit zat mij al vroeg in de vingers, van aquarelleren tot bloemschikken. Toen ik gevraagd werd om de bloemen voor een bruiloft te verzorgen, twijfelde ik daar natuurlijk geen seconde aan. Ik kreeg daar zoveel leuke reacties op, dat ik bij mezelf dacht: “hier moet ik meer mee gaan doen”.

We hebben de garage leeggehaald en omgedoopt tot workshopruimte. In december 2010 heb ik mijn eerste workshop gegeven. De enthousiaste reacties van de workshoppers hebben me aangespoord om hier vooral mee door te gaan.

Met succes heb ik de opleiding Florist gevolgd en in 2014 heb ik de opleiding Meester Florist afgerond. Ik ben dus nu officieel Meester in de Bloemsierkunst.

Zelf bloemstukken maken is één ding, maar de kennis en het plezier overbrengen op anderen, dat is heel andere koek. Misschien is het nog wel leuker.

Het is iedere keer weer een feestje om de workshoppers naar huis te zien gaan met een prachtig bloemstuk wat ze helemaal zelf hebben gemaakt. Het persoonlijk contact wat ik heb met alle workshoppers maakt het voor mij zo speciaal. De gezelligheid, de humor, de creativiteit, dat is voor mij op en top genieten.

In maart 2016 is Flowers & Friends verhuisd naar een prachtig karakteristiek pand aan de rand van de gezellige vestingstad Hulst. Naast het geven van workshops is Flowers & Friends nu een exclusieve bloemenwinkel, waar men terecht kan voor prachtige boeketten, bruidswerk, rouwwerk, woondeco, kamerplanten en nog veel meer.

Van workshoppen met een paar buurvrouwen in een verbouwde garage tot een winkel vol sfeer en karakter in de binnenstad van Hulst. Ik run Flowers & Friends nu niet meer alleen, maar heb een geweldig team om me heen met ervaren bloemistes.
WISH IT … DREAM IT… DO IT !!!

Deel dit met je vrienden