Theetuin Hulst

Sinds vrijdag 15 juni 2018 is er achter de bloemenwinkel van Flowers & Friends in Hulst een gezellige theetuin geopend. Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de binnenstad.  Genieten van een lekker potje thee met zelfgemaakte appeltaart of een latte macchiato met een stukje brownie… Misschien bent u op zoek naar een leuke locatie om een tuinfeestje te geven? U kunt onze theetuin ook afhuren. Wij organiseren op bestelling uitgebreide home made high tea’s.

Hoezo?

Vanaf het moment dat Flowers & Friends met de winkel gestart is in het voorjaar van 2016, zijn we al lekker in de tuin aan de slag gegaan. Niet met het idee om er een theetuin te starten, maar gewoon omdat we enorm van buiten zijn houden en omdat we graag dingen mooi willen maken. We genoten in de zomer zelf enorm van de rust en de ruimte achter de winkel en toen is er een gevoel gegroeid waarmee we iets wilden gaan doen. Al vrij snel kwamen we tot de conclusie dat we dit prachtige plekje niet voor onszelf konden houden en toen is het idee van een theetuin ontstaan.

Flowers & Friends - TheetuinGezellige mengelmoes

Nadat we de knoop vorig jaar hadden doorgehakt, zijn we enthousiast aan de slag gegaan. De tuin is op de schop gegaan, nieuwe plantjes erin, bestrating is gedeeltelijk opnieuw gelegd, de tuinkas die achterin de tuin staat, hebben we grondig aanpakt en daar is het nu ook heerlijk om te zitten … zeker als het buiten misschien net iets te fris is…

We zijn tafels en stoelen bij elkaar gaan verzamelen, enz enz… We houden zelf enorm van brocante, dus we wilden graag een beetje in die sfeer blijven, maar met een vleugje botanisch erbij. Daarnaast zijn we gek op oude boerderijen, gezellige hoekjes, veel bloemen, ach…al zeggen we het zelf, het is een heerlijke mengelmoes van allerlei invloeden geworden.

Bijna…

In de tuin begonnen alle planten weer prachtig uit te lopen. Mei was weer zo’n heerlijke maand om in de tuin te zijn… Dus het begon toch wel heel erg te kriebelen om de deuren open te gooien. Zeker met die mooie zonnige dagen.. Maar we waren nog niet helemaal klaar.

Wat kan je verwachten?

Allereerst het uitzicht, vanuit onze prachtige tuin kijk je uit over de vest en de historische stadswallen. Een uniek plekje, ruimte en rust aan de rand van de binnenstad van Hulst. Daarnaast gaan we je natuurlijk lekker verwennen. Je kunt in onze theetuin genieten van heerlijke theeën, koffiespecialiteiten, zoete lekkernijen zoals appeltaart, roombotercake, brownies en op afspraak serveren we ook uitgebreide ambachtelijke high teas .

De high teas zijn ook bij te boeken bij een workshop. Dus mocht je iets gaan organiseren…kijk dan even hier voor meer info.

We hebben volop leuke ideeën om dingen te gaan organiseren in de theetuin, maar dat hoor je wel als het zover is.

Kom je ook een lekker stukje taart bij ons eten? Voor onze menukaart kijk je hier

De theetuin is geopend zolang het weer het toe laat. We hebben in de kas kachels geplaatst, dus ook wanneer het kouder wordt, kun je in onze gezellige theetuin terecht… we hebben naast thee en koffie ook heerlijke warme chocolademelk met slagroom 😉

Tip:  maak van de theetuin je vaste stek met je wandelgroepje. Doe je rondje over de stadswallen en geniet na afloop van een lekker kopje koffie of thee…

Hopelijk tot binnenkort !!


Theetuin Hulst – Flowers & Friends – Stationsweg 5 – Hulst

tel. 0114-852434

Deel dit met je vrienden