Terugblik op 2018

31 december, de laatste dag van een prachtig jaar !! Een terugblik op het jaar 2018 !!

Voor ons was het een jaar met een nieuwe uitdaging, het starten van de theetuin. En wat troffen we het met zo’n zomer zeg! Van begin juni tot eind oktober elke dag thee- of koffiedrinkers op het terras. Zoveel gasten kwamen weer terug. Sommigen iedere week of zelfs meerdere keren per week en er zijn heel wat lekkere appeltaarten doorheen gegaan … en slagroom 😊

Dat deed ons goed, we hadden hard gewerkt om de tuin tot een echte bloementuin te maken en de gasten genoten écht van al die bloemen. Er werden bloemen namen uitgewisseld voor de aanplant in eigen tuin, zo leuk… Er kwamen zelfs gasten met een boek, lekker lezen en genieten van de rust in de tuin.

Bij een theetuin horen natuurlijk ook high tea’s en wat hebben we er veel gehad. Buiten in de tuin of in de tuinkas. Alles home made door Els van What Els! Onze complimenten hoor… alles was zo lekker.

Niet te vergeten het ontbijtje dat we georganiseerd hadden op een warme zomer morgen. Heerlijk genieten van al het lekkers in de schaduw van de dakplatanen. Er waren zulke warme dagen dat we er van overtuigd waren dat we niemand zouden zien. Maar dan toch zit bij 37 °C het hele terras vol, lekker onder de platanen, want daar kan geen parasol tegenop.

We verheugen ons er nu al op om komend jaar weer leuke dingen te gaan organiseren in de theetuin.

Het is zo heerlijk om in de tuin te zijn op een mooie dag, genietend van alle bloemen, bijen en vlinders en het uitzicht op de Vest en de stadswallen. We boffen maar met zo’n grote tuin… De winkel liep iets minder van de zomer door het warme weer, wat ik helemaal snap. Je leeft tenslotte meer buiten als binnen en het was soms echt wel te warm voor de bloemetjes.

Daphne, onze medewerkster gaf te kennen dat ze ons ging verlaten. Zo jammer, maar we snappen haar beslissing helemaal en gelukkig komt ze zo af en toe nog eens even langs.

De workshops, waar ik persoonlijk altijd enorm van geniet en naar uit kijk… Zoveel workshoppers die al jaren komen en waar ik een leuke band mee heb. Thanx workshoppers en ik zie jullie graag weer in het nieuwe jaar!!

Vanwege het aanhoudende warme weer hadden we de herfstworkshops wat later gepland. De laatste was in november… En toen was ineens de Kerstperiode in zicht. Half november moest de winkel in kerstsfeer zijn, dat was dus even doorwerken.

De twee kerstavonden in samenwerking met Pour Elle waren enorm leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Misschien wel aankomende zomer in de theetuin, ook een leuk sfeertje.

,,Veronique, wat waren de voorbereidingen leuk hè?! We hebben er vaak om gelachen hoe druk we het eigenlijk wel hadden met alles. Je bent zo’n leuk mens en gaan volgend jaar gewoon weer iets leuks organiseren.”

De kerstperiode is altijd een heftige periode, lange dagen, veel workshops… maar het geeft zoveel voldoening, dat je er extra energie van krijgt. Iets wat je graag doet, hou je ook lang vol is mijn ervaring.

En dan is het ineens 31 december, laatste dag van het jaar, maar ook de geboortedag van onze kleinzoon Melle… 2 jaar wordt het ventje alweer en wat genieten we van hem. Oma zijn is geweldig !

TOT SLOT:  We willen jullie op de laatste dag van het jaar heel erg bedanken voor jullie bezoekjes aan de winkel, het deelnemen aan de workshops, de bakjes koffie en thee die jullie hebben gedronken in de theetuin, jullie gezellige praatjes en soms jullie hulp. We zien jullie allemaal graag weer in het nieuwe jaar !!

Voor iedereen een gelukkig, gezond en mooi jaar !!
En doe wat je leuk vindt !!

Groetjes Marja en het team van Flowers & Friends

 

 

Deel dit met je vrienden